alfabetycznie
zgodnie z decyzją producenta
od największej do najmniejszej zawartości w produkcie
powinien być na każdej etykiecie
musi być na etykiecie wybranych produktów świeżych
nie musi być podawany w oznakowaniu
musi być podane w języku polskim
nie musi być podane w języku polskim, jeżeli jest zrozumiałe dla nabywcy
nie musi być w języku polskim, może być w innym języku unijnym
do daty podanej na etykiecie
po dacie podanej na etykiecie
bezterminowo, te produkty nie muszą mieć daty na etykiecie
muszą być wyróżnione na etykiecie
nie muszą być wymienione, jeśli zawartość jest śladowa
mogą być wyróżnione jeśli, zdecyduje tak producent
jest zdrowsza i smaczniejsza od uprawianej konwencjonalnie
ma mniej zanieczyszczeń środowiskowych
to żywność produkowana w systemie przyjaznym dla środowiska
że u osoby dorosłej spożywającej taką ilość żywności nie wystąpią niedobory
maksymalną bezpieczną ilość danego składnika w produkcie
ilość składnika wystarczającą w codziennej diecie dla osoby dorosłej
wyłącznie do określonych przepisami produktów pochodzenia zwierzęcego, roślinnego lub pasz
odnośnie każdego środka spożywczego, który nie zawiera GMO
tylko odnośnie produktów roślinnych niezawierających soi GMO
nie otrzymuję paragonu
mam prawo do pełnej informacji o składzie produktu i nazwie producenta
informacje na temat składu danego produktu nie są dostępne przed zakupem
82% składników z mleka
wyłącznie składniki mleka
tłuszcz mleczny i maksymalnie 2% wysokiej jakości oleju roślinnego
ilości szynki i bazylii
ilości sera, bazylii i szynki
ilości sera, szynki i oliwy
jest dozwolone wyłącznie na etykietach produktów tradycyjnych i regionalnych
jest dozwolone wyłącznie dla produktów w 100% wytworzonych z polskich składników
dopuszcza użycie importowanych składników, które nie są wytwarzane w kraju