Publikacja powstała z myślą o osobach z dolegliwościami skóry, a w szczególności tych wszystkich, którzy zmagają się z trądzikiem. To poradnik, połączony z praktyczną wiedzą naukową i przykładowymi przepisami. Zachęcamy w nim przede wszystkim do przyrządzania i spożywania potraw bogatych w warzywa i owoce, produkty zbożowe, rośliny strączkowe oraz ryby. Dobrze dobrane potrawy i składniki mają dobroczynny wpływ na stan skóry oraz na skuteczność terapii chorób dermatologicznych.
Otwórz załącznikDieta w leczeniu trądziku: fakty, porady, przepisy
Publikacja powstała z myślą o osobach z dolegliwościami skóry, a w szczególności tych wszystkich, którzy zmagają się z trądzikiem. To poradnik, połączony z praktyczną wiedzą naukową i przykładowymi przepisami. Zachęcamy w nim przede wszystkim do przyrządzania i spożywania potraw bogatych w warzywa i owoce, produkty zbożowe, rośliny strączkowe oraz ryby. Dobrze dobrane potrawy i składniki mają dobroczynny wpływ na stan skóry oraz na skuteczność terapii chorób dermatologicznych.