zamknij
Wielkość tekstu
Kontrast
zamknij
Dobierz indywidualną dietę
Dobierz indywidualną dietę dla siebie i swojej rodziny !

Cukier nie krzepi!

Polacy spożywają coraz więcej cukru, co prowadzi do znacznego wzrostu ryzyka otyłości, chorób serca, chorób jamy ustnej czy cukrzycy typu 2. Celem publikacji jest zwiększenie świadomości na temat ryzyka zdrowotnego, związanego z nadmiernym spożyciem cukru i zachęcenie do prozdrowotnych wyborów żywieniowych oraz poprawy jakości codziennego żywienia.

Polacy spożywają coraz więcej cukru, co prowadzi do znacznego wzrostu ryzyka otyłości, chorób serca, chorób jamy ustnej czy cukrzycy typu 2. Celem publikacji jest zwiększenie świadomości na temat ryzyka zdrowotnego, związanego z nadmiernym spożyciem cukru i zachęcenie do prozdrowotnych wyborów żywieniowych oraz poprawy jakości codziennego żywienia.

Otwórz załącznik